(0)

Paraplymordet

e-bok


Den excentriske Lord Pattern har kastet sig over jazz, og hans ulykkelige hustru mÄ udholde, at jazzorkesteret Þver i balsalen i deres hjem, og at hendes datter har forelsket sig i orkesterets sydamerikanske harmonikaspiller.

Under Lord Patterns debut med orkesteret bliver en af musikerne myrdet. KriminalkommissÊr Alleyn bliver Þjenvidne til mordet, og han mÄ sammen med sin assistent Fox fra Scotland Yard trÊnge igennem et tÊt vÊv af motiver som jalousi, pengeafpresning og salg af narkotika.

BÄde familiemedlemmer og venner er mulige mordere, og de prÞver alle at vildlede detektiven. Da brudstykkerne falder pÄ plads, kan Alleyn afslÞre den snedigt udtÊnkte plan, der skulle udpege en uskyldig som morderen.

Ngaio Marsh (1895-1982) var i sin samtid en af de helt store kvindelige kriminalforfattere. Mens Ngaio (g’et er stumt) levede, var hun lige sĂ„ lĂŠst, beundret og elsket som Agatha Christie, Dorothy L. Sayers og Margery Allingham, og sammen med disse tre forfatterinder udgjorde hun De Fire Store fra de britiske kriminalromaners ”Golden Age” i 1920’erne og 1930’erne. De fire ”Queens of Crime” blev de kaldt. Ngaio Marsh skrev 32 kriminalromaner, og hendes helt Alleyn optrĂŠder i dem alle.