(0)

Passionsspil

ljudbok och e-bok


Under den franske revolution bliver en violin fremstillet af den berÞmte violinbygger Nicolas Lupot. I 1822 er den kommet til Bremen, hvor en fortvivlet datter af en velhavende klÊdehandler forsÞger at kaste lys over sine uklare fÞlelser via instrumentet. Da vi mÞder den igen i 1871, er den atter i Paris, hvor der er borgerkrig, og hvor ejeren, en politiker, spiller en vigtig rolle i nedkÊmpelsen af Pariserkommunen. Endelig havner violinen pÄ auktion i Hamburg i 1974, hvor den bliver solgt til en samler for nÊsen af en ung violinistinde, der vil gÞre nÊsten hvad som helst for at komme til at eje den.

For de skiftende ejere bliver violinen en slags alter ego, hvorigennem de kan udtrykke deres lidenskaber og undertrykte fĂžlelser.

Nina Bolt er uddannet som cand. mag. i dansk og teatervidenskab. Var derefter ansat en ÄrrÊkke pÄ forskellige forlag som fagbogsredaktÞr. Fra 1993 til nu har hun arbejdet som forfatter og oversÊtter bÄde af fiktion og nonfiktion.

Hun har boet i KĂžbenhavn indtil 1997, hvor hun flyttede til SydsjĂŠlland.

"Nina Bolt er en psykologisk detektor, der med stor veneration for musikkens betydning digter historier frem af smalle, uanseelige sprĂŠkker og blanke overflader. Hun lodder dybden pĂ„ tilsyneladende uskyldige krusninger og ser overalt det store i det smĂ„." – Jyllands-Posten

"Nina Bolt mikser elegant og ubesvĂŠret eksempler pĂ„ genrer som fagbogs-, skĂŠbne- og kunstnerroman ind i en historisk rammefortĂŠlling med meget sikker og rolig hĂ„nd. Resultatet er en velskrevet lille perle af en roman." – Bibliotekernes lektĂžrudtalelse

"Den er sĂ„ graciĂžst velskrevet, Nina Bolts lille roman, og personerne er sĂ„ rent tegnet op." – Weekendavisen


UpplÀsare: Agnete Wahl
LĂ€ngd: