(55)

Patient

ljudbok och e-bok


Han blev landskendt som L:Ron:Harald – Pornogangsteren – den sĂžnderjyske rapper med den grove mund, den vilde Kadett, hĂ„ndvĂ„ben, dĂ„seĂžl og nĂžgne damer.

Virkeligheden var imidlertid en ganske anden for Lars Jensen. Bag den prangende og bevidst platte facade skjulte sig et fĂžlsomt menneske med et skrĂžbeligt sind, der allerede tre Ă„r fĂžr gennembruddet blev alvorligt psykisk syg og to gange indlagt pĂ„ psykiatriske hospitaler – og under hele karrieren som rapper var under medicinsk behandling.

"Patient" er hans egen beretning, ikke mindst om tiden pÄ Den Lukkede, GÞgereden. Det er en barsk fortÊlling om sygdom, selvmord, stoffer, sorg og svigt. Og et sÞnderlemmende angreb pÄ det psykiatriske behandlingssystem i almindelighed og lokalpsykiatrien i sÊrdeleshed.

Lars Jensen (f. 1966), der er bedre kendt under kunstnernavnet L:Ron:Harald, er en sĂžnderjysk rapper, der i 1998 hittede med numre som "Langs i KĂžffenhaun" og "MĂŠ Ă„ min Kadett". Siden har han udgivet flere albums og udgivet selvbiografien "Patient" om sit mĂžde med det psykiatriske behandlingssystem.