(0)

Paven af Indien

ljudbok och e-bok


Don Felipe er en gammel mand; inkafyrste, men fordrevet til en lille landsby. Han er kristen, og han nÊgter at svigte sin religiÞse overbevisning. Dette bringer ham imidlertid i en vanskelig situation, for han kan ikke komme uden om, at europÊerne har Þdelagt hans folk og dets civilisation. I den klare overbevisning, at det vil have afgÞrende indflydelse, sÊtter han sig for at skrive et brev til den spanske konge om sit folks skÊbne. Og sÄ skriver han. Han skriver og skriver, det bliver til hundredvis af sider, til tusindvis af sider, brevet antager gigantiske dimensioner. Da det endelig er fÊrdigt, vil han aflevere brevet i Lima, sÄ det kan blive fragtet til Spanien, og sammen med sit barnebarn begiver han sig af sted pÄ en fÊrd, der bliver den unges fÞrste mÞde med voksenverdenen og den gamles sidste rejse.

Ib Michaels nye roman er en sagte, indtrÊngende og magisk fortÊlling, der bygger pÄ historiske kendsgerninger, pÄ et faktisk eksisterende manuskript, som oven i kÞbet befinder sig pÄ Det Kongelige Bibliotek i KÞbenhavn.

"Prins Michael af Den gyldne FortÊlling har gjort det igen. Han har skrevet en magisk og sanselig historie, der forener den dramatiske handling med den poetiske dvÊlen. Han har stadig rigeligt med sprog og langt mere end de fleste af sine danske digterkolleger. Ib Michael er pÄ hjemmebane i denne roman med historisk emne og med sydamerikanske omgivelser og kultur som motiv, og her er der ingen, der kan slÄ ham af marken. En Êgte Michael!"

Lars Handesten, * * * * * (5 stjerner) i Berlingske Tidende

Lydbogen er indlĂŠst af Torben Sekov.


UpplÀsare: Torben Sekov
LĂ€ngd: