(15)

Peikkokallion salaisuus

ljudbok


Vappu ja Annika lÀhtevÀt syyslomalla Vapun mummon ja ukin mökille. Mökin takana on tiheÀ metsÀ, jonne Vappu heti sieniretkellÀ eksyy. MetsÀstÀ Vappu löytÀÀ kummallisen korkean kallion, jolla on kasvot, koukkunenÀ ja maahan saakka valuva kiviparta. Kallio on ikivanha ja sillÀ saattaa olla voimia, hyviÀ tai pahoja. Puiden lomassa vilahtaa salaperÀinen talo, joka houkuttelee tyttöjÀ pÀivÀ pÀivÀltÀ lÀhemmÀksi.

Vinttikamarissa rapisee, joku liikkuu saunarannan kaislikossa ja metsÀlammelta löytyy kytevÀ nuotio. Asustaako metsÀssÀ joku?

Onneksi mökille tehdÀÀn uusi retki kuusenhakuun. On sysipimeÀÀ, vain lumi hohkaa valoa. Tyttöjen ja isoveli Eetun apua tarvitaan ÀkkiÀ toden teolla kylmÀssÀ joulukuun aamussa. Lapset syöksyvÀt halki metsÀn, mutta ehtivÀtkö he ajoissa?

Peikkokallion salaisuus (2021) on Elisabet Ahon jÀnnittÀvÀ lastenkirja alakouluikÀisille.

Elisabet Aho (s. 1954) on kirjoittanut useita kiitettyjÀ ja palkittuja historiallisia romaaneja. HÀnet tunnetaan myös jÀnnittÀvistÀ lasten- ja nuortenkirjoistaan, jotka ovat olleet LukuVarkaus- ja Arvid Lydecken -palkintoehdokkaina.


UpplÀsare: Maija Lang
LĂ€ngd: