(5)

Pelastuspartio Julia ja Kalle

ljudbok och e-bok


PehmoelÀinagentti Nis tarvitsee apua!

Julian ja Kallen pelastuspartiota tarvitaan enemmÀn kuin koskaan. Pörröisen agenttiseikkailun pÀÀtösosassa Maailmanneuvosto joutuu lujille.

Kaksitoistavuotias Julia viettÀÀ yhÀ enemmÀn aikaa ystÀviensÀ kanssa, ja pehmoagentti Nis tuntee itsensÀ yksinÀiseksi. Nisin mieleen nousevat muistot lapsuudesta, jonka hÀn vietti hyljeksittynÀ ja erilaisena leluna kaupan hyllyllÀ, kunnes pÀÀsi Julian pehmoksi. Monet muutkin PehmoelÀinten Maailmanneuvoston huippuagentit tuntevat itsensÀ tarpeettomiksi. Maailmanneuvosto hankkii joukon terapia-alpakoita auttamaan masentuneita agentteja, mutta ehtiikö apu ajoissa?

Lelutehtailija kutsuu Nisin luokseen syrjÀyttÀÀkseen Maailmanneuvoston lopullisesti. Kun Julia tajuaa pehmoelÀimensÀ lÀhteneen, hÀn pÀÀttÀÀ pysÀyttÀÀ ajan. HÀn ei halua kasvaa aikuiseksi, jos kasvaminen tarkoittaa eroa lapsuuden tÀrkeimmÀstÀ ystÀvÀstÀ, pehmoelÀinagentti NisistÀ.

Julia ja Kalle haluavat paljastaa Lelutehtailijan todellisen identiteetin. Onko lasten mahdollista kasvaessaan sÀilyttÀÀ lapsuuden tÀrkeimmÀt asiat?

Kirjailija ja elokuvantekijÀ Elina Hirvonen kertoi lapsena nukkumaan mennessÀ itselleen tarinaa, missÀ lentÀisi pehmokoiransa Siskon kanssa sÀngyllÀÀn avaruuteen.

Lastenkirjakuvittaja Nadja Sarellin lapsuuden rakkain pehmolelu oli nimeltÀÀn Luppis. Se asustaa edelleen Nadjan makuuhuoneessa parin kaverinsa kanssa.


UpplÀsare: Leena Pöysti
LĂ€ngd: