(0)

Peter von Scholten. En biografi

e-bok


Peter von Scholten kom til Dansk Vestindien som ung officer og endte med at blive generalguvernÞr og ophÊve slaveriet i Dansk Vestindien. Denne handling fik enorme konsekvenser for resten af Peter von Scholtens liv, da resten af Danmark bestemt ikke var enige i hans beslutning, og han fik en retssag pÄ halsen.

Hans Gregersen fortÊller om Peter von Scholtens dramatiske liv, om hans kÊrlighedsforhold og hans skruppellÞse forsÞg pÄ at opnÄ sine egne mÄl. Der er mange myter om Peter von Scholten, og der er ingen tvivl om, at han spillede en afgÞrende rolle i Dansk Vestindiens historie. Hans Gregersens bog belyser denne spÊndende mands liv og fortÊller derved ogsÄ om et vigtigt, men dystert kapitel i danmarkshistorien, nemlig slaveriet i Dansk Vestindien.

Hans Gregersen (f. 1946) er en dansk forfatter og lÊrer. Han har flere gange taget orlov fra arbejdet som skolelÊrer i SolrÞd og SÊby for at researche sine bÞger. Gennem tiden er det blevet til over 60 bÞger om vidt forskellige emner. Hans Gregersen har bÄde skrevet biografier, bÞrne- og ungdomsbÞger, rejsebÞger samt historiebÞger for bÞrn og voksne.