(1)

Peter Wimsey finder fem falske spor

e-bok


Peter Wimsey er for alvor kommet i vildrede. Han bor i en kunstnerkoloni i det sydlige Skotland. Her finder man en kunstmaler dÞd i en rivende bjergbÊk. Hans kammerater, der i Þvrigt ikke havde meget til overs for ham, mener, at det drejer sig om et ulykkestilfÊlde, hvad alt da ogsÄ tyder pÄ. Peter Wimsey pÄviser imidlertid, at der er tale om et mord.

Men hvem skal han mistĂŠnke? Fem kunstnere, hvis venskab og kunstvĂŠrker, han sĂŠtter pris pĂ„? NĂ„r Peter Wimsey fĂžrst er begyndt pĂ„ en efterforskning, skal den gennemfĂžres – og bliver det!

Peter Wimsey finder fem falske spor er sjette krimiperle i Dorothy L. Sayers’ serie om gentlemandetektiven Peter Wimsey. Den udkom i 1931 og foreligger nu pĂ„ dansk i en sprogligt revideret oversĂŠttelse.

Dorothy L. Sayers (1893 – 1957) var digter, skuespilforfatter, essayist og en af de fĂžrste kvinder, der fik tildelt en kandidat grad fra det prestigefyldte Oxford University. Det er dog fĂžrst og fremmest som krimi forfatter, hun er blevet husket af eftertiden. Hendes serie om den engelske aristokratiske detektiv lord Peter Wimsey nyder status som sofistikeret krimiklassiker og hovedvĂŠrk inden for den engelske gren af detektivromanen, der gĂ„r under navnet the Golden Age of Detective Fiction, som blomstrede fra 1920’erne og frem. Forfattere som Dorothy L. Sayers og Agatha Christie tog lĂŠseren med ind i en verden af sĂžvnige landsbyer og prĂŠgtige landsteder, hvor elegante detektiver opklarede rafinerede mordmysterier. Flere af hendes bĂžger er filmatiseret.