(0)

Pige fra provinsen

ljudbok och e-bok


En lille pige kigger fra vinduet i hjemmets trygge stuer ud pÄ livet i omrÄdet udenfor, der indtil videre udgÞr hele hendes verden. Farerne lurer, for der er meget derude, som "ordentlige folk" ikke bÞr mÊnge sig med, men pigens nysgerrighed og udlÊngsel er allerede vakt.

Grethe Heltberg fortÊller i fÞrste bind af sine erindringer, "Pige fra Provinsen", om en pÄ én gang usikker og selvtillidsfuld pige i livets fÞrste, umodne Är. Det bliver til et portrÊt, der bÄde rummer det almengyldige og det individuelle.

I erindringstrilogien "Pige fra Provinsen", "En jomfru fra Jylland" og "Vi" fortÊller Grethe Heltberg om sin egen opvÊkst og ungdom og om Êgteskabets tidlige Är. Erindringerne rummer noget almengyldigt om at vÊre pige og kvinde i fÞrste halvdel af 1900-tallet, men er ogsÄ et individuelt portrÊt af forfatterinden selv.

Grethe Heltberg (1911-1996) debuterede i 1942 med digtsamlingen "PortrĂŠt af en pige" og skrev siden en lang rĂŠkke romaner, noveller, digte, essays og erindringer. Et tilbagevendende tema i forfatterskabet var splittelsen mellem at vĂŠre kvinde og kunstner. Grethe Heltberg var medlem af Dansk Forfatterforenings bestyrelse fra 1957-72 og modtog fra 1946 Statens Kunstfonds livsvarige ydelse. Hun er mor til tre bĂžrn, deriblandt forfatter og journalist Bettina Heltberg.


UpplÀsare: Jonna Hjerl
LĂ€ngd: