(3)

Pigen de sendte tilbage

ljudbok och e-bok


”Jeg var tretten, og jeg kendte ikke léngere min anden mor.”

SÄdan begynder fortÊllingen om en ung pige, der bliver afleveret med en kuffert og en pose fuld af sko hos en familie, hun slet ikke kender. Den eneste forklaring, hun fÄr af de to, hun hidtil har kaldt far og mor, er, at hendes rigtige forÊldre gerne vil have hende tilbage. Men ingen synes at vente hende i den fremmede familie, her har man nok i sine egne bekymringer.

Fattigdommen er stor, ÞretÊverne hÊnger lÞst, at kunne spise sig mÊt og gÄ regelmÊssigt i skole er ikke noget, familiens bÞrn kender til. Hun mÄ dele seng med en lillesÞster og vÊrelse med tre halvvoksne brÞdre, og nattens lyde og lugte gennemtrÊnger alt, ligesom snavset og de hÄrde ord.

Alle i landsbyen kalder hende hÄnligt Arminuta, hende der kom tilbage. Men hvorfor er hun blevet sendt tilbage til sine biologiske forÊldre? Hvad har hun gjort forkert? Er der sket noget? Og hvem er egentlig hendes mor? Den kvinde, der fÞdte hende, men gav hende fra sig, eller den kvinde, hun er vokset op hos, som nu ogsÄ har stÞdt hende bort?

I denne nye verden og familie skal pigen finde sig til rette, mens spÞrgsmÄlene tumler ubesvaret rundt. Hun forsÞger at finde en vej tilbage til det liv, de forÊldre og de venner, hun kender, men langsomt opstÄr der nye bÄnd til hendes modige lillesÞster, de tre brÞdre og hendes biologiske mor.

Pigen de sendte tilbage er en roman om en usĂŠdvanlig familiehistorie og om stĂŠrke venskaber, der overvinder fattigdom og fortvivlende forhold. En indtrĂŠngende, realistisk og poetisk roman om en ung piges vej mod sin egen plads i livet, om ansvarsfĂžlelse og tilhĂžrsforhold, om sĂžskendeskab og om kompliceret moderkĂŠrlighed.


UpplÀsare: Karen Abrahamsen
LĂ€ngd: