(0)

Pigen fra Stettin - del 1

e-bok


Den tyske pige Madalina vokser op i 1930’ernes Tyskland, der stadig slikker sĂ„rene efter fĂžrste verdenskrig. Samtidig stormer Hitler og hans nazister frem og virker forfĂžrende pĂ„ det trĂŠngte folk, der lĂŠnges efter at rejse sig stolt igen. For Madalinas familie handler det mest om at overleve fra den ene dag til den anden og at fĂ„ en normal hverdag til at fungere under tiltagende unormale omstĂŠndigheder.

Med barnets Ăžjne opleves de dramatiske begivenheder i 1930’ernes Tyskland, og da vi forlader Madalina i 1942, er hun blevet teenager og ser ikke lĂŠngere verden gennem lyserĂžde briller. Da vi mĂžder hende igen i anden del af bogen, forlader hun sit hjemland og mĂ„ starte forfra i Danmark.

"Pigen fra Stettin" er skrevet pĂ„ baggrund af mange samtaler mellem forfatteren og hendes egen mor og moster. Den er baseret pĂ„ en lang rĂŠkke vidnesbyrd fra kvinder, hvis ungdom i 1930’ernes Tyskland til forveksling mindede om Madalinas.

Britta Elisabeth Helbek (f. 1950) er en dansk forfatter og socialrÄdgiver. Hun er fÞdt i Norge, men opvokset i Silkeborg. Britta Elisabeth Helbek debuterede som forfatter i 2010 med romanen "Billedskabt" og har siden udgivet flere bÞger.