(0)

Pigen i sneen

ljudbok och e-bok


"Karl prÞvede, om han kunne se ind til branddammen, men det var for mÞrkt. Alting gled sammen i en sort, ensartet masse med nogle blÄhvide skygger her og der. Han stod helt stille og overvejede, om han skulle fortsÊtte hen langs hegnet eller om han skulle gÄ tilbage gennem skoven og ud pÄ plÊnen.

Da hÞrte han pludselig helt tÊt ved, inde bag hegnet ved branddammen, en mellemting mellem et rÄb og en hvisken: "Karl!"

Han stivnede og holdt vejret og turde ingenting sige eller gĂžre."

I de sidste tre uger af 1957 Êndrer Karls liv sig. Der er flyttet en ny familie ind pÄ LindegÄrdsvej i Charlottenlund, og Karl bliver hurtigt forelsket i familiens blinde datter, Gertrude. Karl kan med det samme mÊrke, at hun slet ikke er som alle andre.

"Pigen i sneen" er sidste del i Torben Weinreichs trilogi om bĂžrnene fra LindegĂ„rdsvej 11 i Charlottenlund og deres opvĂŠkst i 1950‘erne. BĂžgerne kan lĂŠses i forlĂŠngelse af hinanden eller hver for sig.

Torben Weinreich (f. 1946) er en dansk forfatter og lĂŠrer. Han har skrevet en lang rĂŠkke bĂžrne- og ungdomsbĂžger og var mellem 1998 og 2004 leder af Center for BĂžrnelitteratur Danmarks PĂŠdagogiske Universitet i KĂžbenhavn.


UpplÀsare: Torben Weinreich
LĂ€ngd: