(391)

Piirileikki

ljudbok och e-bok


MetsÀÀn ammutun miehen tapaus vie Hammarbyn poliisin synkkiin metsiin ja ihmissielun mustimpiin syövereihin.

NeljÀ miestÀ lÀhtee Tukholmalaispubista iloisen illan jÀlkeen. Seuraavana aamuna yksi heistÀ makaa metsÀssÀ niskaan ammuttuna. Kuka on voinut haluta surmata maineeltaan moitteettoman perheenisÀn?

Hammarbyn poliisilla on niukasti johtolankoja. Vain suttuista tekstiĂ€ sisĂ€ltĂ€vĂ€ paperinpala ja muutama uhrin taskusta löytynyt pelikortti – pokerin tarunomainen ”kuolleen miehen kĂ€si”.

Liittyykö rikos uhkapeliin? Oliko murhattu Erlandsson korttihuijari, joka teloitettiin kostoksi? Vai oliko murhaaja joku niistÀ Huddingen metsissÀ asustavista osattomista, joita Erlandsson niin avokÀtisesti auttoi?

Tutkinta kuljettaa poliisikomisario Conny Sjöbergin johtaman yksikön sellaiseen ruotsalaiseen todellisuuteen, jota he eivÀt aiemmin ole kohdanneet.

Piirileikki on Tukholmaan sijoittuvan Hammarby-sarjan neljÀs osa.

”Suurimman vaikutuksen tekee juonen kuljetus ja sen psykologiset tasot. Carin Gerhardsen hallitsee tĂ€ydellisesti olosuhteiden, yhteyksien ja vihjeiden taidokkaan rakennelman
Ei ole epĂ€ilystĂ€kÀÀn siitĂ€, etteikö Gerhardsen olisi jo noussut ruotsalaisen rikoskirjallisuuden eliittiin.” – Norrbottenskuriren

Carin Gerhardsen on ruotsalainen matemaatikko, joka julkaisi ensimmÀisen romaaninsa vuonna 1992. Gerhardsenin kahdeksanosainen Hammarby-dekkarisarja on kÀÀnnetty 25 kielelle.


UpplÀsare: Anu Vilhunen
LĂ€ngd: