(237)

Pintti

ljudbok och e-bok


Odotettu uutuusromaani lasitehtaan ihmisistÀ

"On lasinterÀviÀ hetkiÀ, jotka viiltÀvÀt menneet ajat irti nykyisistÀ. Ne karkottavat varmuuden ja havahduttavat huomaamaan, ettÀ sellainen on mahdollista, mitÀ ennen ei osannut todeksi kuvitella. Maailmassa syttyy sotia ja sattuu onnettomuuksia, tapahtuu vallankumouksia ja kruunajaisia, joiden mukaan aikaa jaksotetaan, mutta ihmisen elÀmÀn mullistukset ovat sellaisia, joita ei koulukirjoihin merkitÀ."

TyynelÀn perhe on kasvanut lasitehtaan varjossa. Jussia - sisarusparven vanhinta - kierrÀtetÀÀn tehtaalla eri tehtÀvissÀ. Kun muut kehittyvÀt taidoissa, kasvaa Jussi vain ikÀÀ. Mutta maailman hÀn nÀkee yksityiskohtaisemmin ja terÀvÀmmin kuin muut.

Jussin siskoilla on omat elÀmÀnsÀ ja huolensa. Helmi kÀy tehtaalla töissÀ, mutta kaipaa takaisin hetkiin, joihin ei voi enÀÀ palata. Kiivasluonteisella Raililla taas on HelsingissÀ menneisyys, jota hÀn ei tajua edes piilotella. HÀnestÀ maailmassa pÀrjÀÀ, jos vain on tarpeeksi tahtoa.

JÀljittelemÀttömÀllÀ tyylillÀÀn Tommi Kinnunen kuvaa tehdaskylÀn pienoismaailmaa, ihmisten kohtaloita ja heidÀn keskinÀisiÀ suhteitaan sodanjÀlkeisessÀ Suomessa.

Tommi Kinnunen (s. 1973) on poikkeuksellisen taitava ihmiskuvaaja, joka on muutamassa vuodessa noussut yhdeksi Suomen suosituimmista kirjailijoista. HÀnen edelliset romaaninsa NeljÀntienristeys ja Lopotti ovat olleet arvostelu- ja myyntimenestyksiÀ. Kinnusen kirjoja on kÀÀnnetty yli 20 kielelle.


UpplÀsare: Antti Jaakola
LĂ€ngd:

3.9

237 recensioner

Marja

2023-10-04

Tommi Kinnunen osaa hyvin ja elÀvÀsti kuvata ihmisten tunteita ja luontoa. TÀmÀkÀÀn kirja ei ollut poikkeus.

Elina

2021-03-01

Jag Àlskade boken!