(0)

Piratjagt : Kampen om menneskeliv og millioner

e-bok


Hvert Ă„r sejler mere end 28.000 skibe gennem Adenbugten og Det Indiske Ocean. For de fattige mĂŠnd langs Somalias kyst er hvert skib som en adgangsbillet til astronomiske lĂžsesummer. De skal blot skaffe et par AK47-maskingevĂŠrer, en lang stige og en motorjolle – sĂ„ er de godt pĂ„ vej mod millionerne.

Piraterne bliver mere og mere hÄrdhÊndede og lÞsesummerne stadig hÞjere. I februar 2011 blev ogsÄ en dansk sejlerfamilie med tre bÞrn kapret. Hvorfor gÄr det sÄ galt? Er piraterne lykkejÊgere, frihedskÊmpere eller organiserede kriminelle? Er de i ledtog med islamiske terrorgrupper? Hvor ender lÞsesummerne? Og hvorfor er det sÄ svÊrt at bekÊmpe piraterne og fÄ dem dÞmt?

Beskyttet af bevÊbnede livvagter har journalisterne Laura Marie SÞrensen og Camilla Stampe mÞdt og interviewet piraterne, de prostituerede, khatsÊlgerne, bagmÊndene og piratenkerne i Somalia. De har vÊret pÄ piratjagt med det danske krigsskib Esbern Snare og fulgt de danske marinesoldater pÄ tÊt hold. De har mÞdt tidligere gidsler, politikere, forskere, skibsredere, militÊrfolk og mange andre for at trÊnge helt ind bag myterne om piraterne.