(0)

Plantefarverens ABC

e-bok


"Plantefarvningen, denne enkle og primitive farvemetode med naturens egne farvestoffer, har helt fra oldtiden og til den moderne industritid vĂŠret den eneste mulighed for at skabe ’kulĂžr’ pĂ„ tilvĂŠrelsen.

I dag har vi hĂžjt udviklede industrifarver.

Hvorfor sÄ plantefarver?

For mig er plantefarver noget helt for sig. De giver udtryk for mere – ejer en undertone, som giver farverne en egen dybde og harmonisk udstrĂ„ling."

Ingeborg Mule Henningsen deler ud af sin store viden om den oldgamle tradition for naturfarvning med planter. I Danmark var plantefarvningen nÊsten gÄet i glemmebogen efter den industrielle revolution, men under rejser til Norge, Sverige og Island lÊrte Ingeborg Mule Henningsen alt det, der i Danmark var gÄet tabt. "Plantefarverens ABC" er en let tilgÊngelig, omfattende og udfÞrlig grundbog, der gÞr plantefarvningen let at gÄ til, uanset om man har erfaring med plantefarvning eller ej. Man kan bl.a. plantefarve silke, bomuld og garn.

Ingeborg Mule Henningsen blev fÞdt i 1905 og viede det meste af sit liv til kunsthÄndvÊrk og undervisning. Hun er sÊrligt kendt for sit arbejde med vÊvning og plantefarvning, om hvilket hun skrev bÞgerne "Livets vÊv" og "Plantefarverens ABC". Ingeborg Mule Henningsen underviste pÄ en rÊkke hÞjskoler og grundlagde i 1965 en selvstÊndig vÊveskole i Ollerup. Hendes vÊve er udstillet pÄ HÞrvÊvsmuseet Krengerup.