(72)

Pohjois-Korean prinsessa : Diktaattorin sisar Kim Yo Jong

ljudbok och e-bok


Diktaattorin oikea kÀsi

Professori Sung-Yoon Lee esittelee kirjassaan Pohjois-Korean prinsessa nuoren ja hÀikÀilemÀttömÀn naisen, joka johtaa veljensÀ kanssa Pohjois-Koreaa rautaisella kÀdellÀ.

Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong Unin sisar Kim Yo Jong (s. 1987) on maansa historian kenties vaikutusvaltaisin nainen. Kim Yo Jong on elÀnyt koko elÀmÀnsÀ ylÀluokkaista elÀmÀÀ, jota on yllÀpidetty tavallisen kansan kustannuksella. HÀnen maallaan on kyseenalainen kunnia olla maailmanhistorian totalitaarisin sortovaltio, kleptokratia, joka teeskentelee olevansa kommunistinen kansantasavalta.

Kim Yo Jong on toiminut useissa tÀrkeissÀ viroissa Pohjois-Korean huipulla. Julkisuudessa hÀn on esiintynyt veljensÀ rinnalla ja antanut rÀÀvÀsuisia lausuntoja, jotka ovat kohdistuneet lÀnsimaihin, erityisesti Yhdysvaltoihin. MikÀli Kim Jong Un kuolee tai vÀistyy, Kim Yo Jongista tulee maansa ensimmÀinen naishallitsija yli tuhanteen vuoteen.

Pohjois-Korean erityisasiantuntija Sung-Yoon Lee on koonnut tÀhÀn kirjaan kaiken saatavilla olevan tiedon Kim Yo Jongin elÀmÀstÀ muun muassa haastattelemalla tÀmÀn kanssa kosketuksissa olleita loikkareita ja kerÀÀmÀllÀ yhteen tiedusteluraporttien tiedonsirpaleita.