(0)

Politik er ikke andet end legaliseret forbrydelse - og andre politiske noveller

e-bok


"Nogle grÊd, andre bad, men de fleste vandrede op over bakken og ned pÄ den anden side i tavshed. Alle slÊbte de pÄ noget, tÞjbylter, tasker og papkasser. BÞrnenes ansigter var som de voksnes, og de voksne, som bÞrnene fulgtes med, var for trÊtte til at kunne tage sig ret meget af dem.

PÄ bakkens sydlige skrÄninger voksede oliventrÊer, som dÊkkede for udsynet til flygtningestrÞmmens bagtrop. Fortroppen var kun lige at skimte som et uroligt flimmer i stÞvtÄgen op ad den tÞrre hÞjslette."

Martin Elmers noveller tager os med til politiske og historiske brĂŠndpunkter gennem det 20. Ă„rhundrede. Den spanske borgerkrig, oprĂžret i Ungarn i 1956 og besĂŠttelsestiden i Danmark danner bagtĂŠppe for de kritiske og stemningsfulde noveller, der hver og Ă©n tegner et skarpt billede af et af verdens brĂŠndpunkter.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1991.

Robert Cecil Martin Elmer Berg (1930-2008) var en dansk forfatter, der bÄde skrev under navnet Martin Elmer og Robert C. Berg. Han var oprindeligt uddannet journalist, men debuterede allerede i 1949 som forfatter, hvilket blev hans levevej i mange Är. Han skrev bÄde bÞrne- og voksenbÞger samt artikler om samfundsforhold. Robert C. Berg var homoseksuel, hvilket han skrev om i fagbÞger og artikler. I lÞbet af sin over 50 Är lange karriere udgav han et vÊld af romaner, fagbÞger og artikler, som skaffede ham stor anerkendelse og popularitet.