(0)

Porkkana ja Lila Lee

e-bok


Lakimies Parrish löydetÀÀn kuolleena huoneestaan, mutta asetta ei löydy mistÀÀn. Voiko kyseessÀ silti olla itsemurha? Kuulusteluissa selviÀÀ, ettÀ salaperÀinen kultakutri Lila Lee on vieraillut lakimiehen luona juuri ennen kuolemaa. New Yorkin etsivÀ poliisi on tapauksesta ymmÀllÀÀn, mutta osaako nuori ja vetreÀ salapoliisi Porkkana eli Kid Barrow selvittÀÀ tapauksen omin pÀin?

Kid Barrow kohtaa tutun kaunottaren, mutta tÀllÀ kertaa Lilaa epÀillÀÀn lakimiehen kuolemasta. Perinteinen salapoliisiromaani naittaa miellyttÀvÀn jÀnnitykseen kutkuttavaan romanssiin.

Porkkana

Nostalgiset alun perin 1940-luvulla julkaistut seikkailutarinat Kid "Porkkana" Barrowsta vievÀt Yhdysvaltoihin ja sanomalehtibisnekseen.

Kirjailija Marton Taiga (1907–1969) oli oikealta nimeltÀÀn Martti Erik Hjalmar Löfberg. Taiga tunnetaan suomalaisena seikkailukirjallisuuden ja dekkarigenren taitajana, jonka tuotantoon kuuluu jopa 60 teosta. Kirjailija vĂ€ltteli julkisuutta mutta jĂ€i historiaan Outsiderin kaltaisena, monipuolisena viihdekirjailijana.