(0)

Postflyveren

e-bok


"Postflyveren" er fortÊllingen om den tapre og tÊnksomme ruteflyver Jaques Bernis og om hans elskede GeneviÚve, der ramt af en dÞdelig sorg forlader sin selvoptagne mand for at finde en stakket lykke hos den mand, hvis verden er flyvepladsernes nÞgterne pligter og det ensomme liv i luften. Beretningen om kÊrlighedsmÞdet mellem kvinden, der kun trives i tryghed, og flyveren, hvis hjem "ligner en perron", er forlenet med en uendelig fÞlsomhed og efterlader en dirrende tone i lÊseren sind, medens skildringen af den farlige fÊrd over de lange strÊkninger under Sydkorset bÊres af uforglemmelige naturbilleder og en ejendommelig, pÄ een gang poetisk og usentimental spÊnding.

"Postflyveren" blev filmatiseret ved sin fremkomst og var de Saint-Exupérys debut- og gennembrudsbog.

Antoine de Saint-Exupéry blev fÞdt i 1900. Han var blandt flyvningens pionerer i Frankrig og gjorde fra 1926 tjeneste som pilot pÄ de franske luftpostlinjer og var senere chef for en nordafrikansk flyveplads.

I 1929 kom hans fÞrste bog, "Postflyveren", der fulgtes af "Flyveren i natten", "BlÊsten, sandet og stjernerne", samt "Krigsflyveren", "Breve til et gidsel" og det beÄndede poetiske eventyr "Den lille prins". Han deltog aktivt som krigsflyver i Anden verdenskrig, hvorunder han styrtede ned og blev drÊbt i 1944. efter hans dÞd udkom "Brev til en general" og den store, tankevÊkkende roman "Citadellet".