(0)

Prins Hamlet af Svaneke

e-bok


Under studenterfestlighederne – man fejrer at Ă„rgangen 1955 har klaret eksaminerne – brĂŠnder fiskeskipper KjĂžllers sĂžn Hans Peter varm pĂ„ Annemarie, og det er gengĂŠldt. "Prins Hamlet af Svaneke" er en kĂŠrlighedshistorie fra 1950‘erne. Den fĂžlger tidens strĂžm og foregĂ„r fĂžrst i Svaneke og RĂžnne og sidenhen i KĂžbenhavn med afstikkere tilbage til fĂždeĂžen.

Bogen er fuld af liv og lyst, men ogsĂ„ af slĂŠgtsfĂžlelse og kulturkonflikter. Der er fjordrejer og selvmord, protestmarch og thalidomid, troskab og sidespring, men grundlĂŠggende rummer historien en optimisme, som ikke undgĂ„r at smitte lĂŠseren. En moderne historie om de "moderne" gamle dage. Preben Harris‘ opsigtsvĂŠkkende debut som romanforfatter.

Preben Harris (f. 1935) er en dansk skuespiller og teaterinstruktÞr. Han har blandt andet vÊret med til at stifte Aarhus Teaters ForsÞgsscene og teatret Svalegangen. Han har desuden vÊret direktÞr pÄ Folketeatret og medvirket i en lang rÊkke klassiske danske TV-programmer, som "Matador", "Taxa" og "Rejseholdet". Han har modtaget et vÊld af priser for sit virke i dansk kulturliv og er envidere Ridder af Dannebrog.