(1)

Psykiatrien tur-retur

e-bok


Bagsidetekst

Camille er en kvinde med mange evner og kompetencer, men som fĂžlge af en barndom prĂŠget af misrĂžgt og incest har hun kĂŠmpet med stemmer og selvskade i mange Ă„r. Hun er ofte rĂžget ind og ud af psykiatriske sygehuse og har mange langvarige perioder med indlĂŠggelser bag sig.

I dag bor hun i et dĂžgndĂŠkket psykiatrisk botilbud, Enghuset i Gistrup. Her er det lykkedes for hende at falde til ro. Kombinationen af at bo i et dĂžgndĂŠkket tilbud og den faste struktur pĂ„ dagen, kontakt, gode relationer og arbejdsidentitet som Kildehuset tilbyder har tilsammen gjort, at Camille ikke har vĂŠret indlagt i tre Ă„r. Ved fĂŠlles hjĂŠlp har Camille nu fĂ„et rytme og meningsfuldhed i hverdagen – og nye, gode venskaber.

Uddrag af bogen

Der er sket meget i mit liv bĂ„de godt og skidt. Men i dag fĂžler jeg, at jeg er kommet sĂ„ godt som hel ud pĂ„ den anden side. Jeg kom igennem mere end et Ă„rti med indlĂŠggelser og psykisk sygdom, og jeg knĂŠkkede ikke ved at flytte i botilbud, tvĂŠrtimod blev det min redning. Jeg formĂ„ede at rejse mig fra asken igen som en anden fugl PhĂžnix. Der er et ordsprog, der siger: ”What doesn’t kill you makes you stronger”, det har jeg taget til mig som mit motto. Jeg fĂžler i den grad, at jeg er kommet stĂŠrkere ud pĂ„ den anden side.

Om forfatteren

Camille Thellefsen (fÞdt 1967) debuterede i 2010 med bogen Kunstmalerens datter. Hun er tidligere psykiatrisk patient med 18 lange indlÊggelser bag sig. Camille Thellefsen skildrer i Psykiatrien tur-retur sin kamp for at genvinde sit liv og overvinde de psykiske mén, barndommen pÄfÞrte hende.