(0)

Quadrille : Anden tur

e-bok


Anden tur i Quadrillen om de fire barndomsveninder, Anna, Lisa, Eva og Klara. De fire er blevet voksne, og bogen fÞlger deres skÊbner, som udspiller sig i bl.a. Danmark, England, Sverige og Italien. Quadrille er en fortÊlling om fire kvindeskÊbner hver med sin historie. Lisa kommer fra et velstÄende hjem og er pÄ overfladen ukompliceret. Klara har ogsÄ en sikker baggrund, men er dog mindre begunstiget. Eva er den fÞlsomme, usikre og sÞgende med mindre overskud. Anna kommer fra en socialt belastet familie med en alkoholiseret mor, men hun fÞlger godt med de andre og forsÞger at bryde sin sociale arv. De fire piger mÞder hinanden ved skolestart, og deres skÊbner flettes ind i hinanden.

Lisa gifter sig med en engelsk mand, og de flytter sammen til udlandet med deres fire bÞrn. Familiens tid prÊges af en ulykke, som sÊtter spor blandt dem alle. Klaras liv udvikler sig dramatisk, da hendes Êgteskab tager en uventet drejning, og hun mÄ sammen med sin datter skabe en ny tilvÊrelse. Anna slutter fred med sin ulykkelige barndom og finder sine egne ben at stÄ pÄ. Eva bor i Uppsala med en mand, der er universitetslÊrer; sammen lever de en tryg tilvÊrelse i de akademiske kredse omkring universitetet. Anna, Lisa, Eva og Klara har alle fÄet bÞrn, som vokser op under meget forskellige forhold. I denne del af historien bliver de fire veninder genforenet, og deres bÞrn fÄr mulighed for at knytte venskaber og dermed starte anden generation af et livslangt venskab.

De to Quadrille-bÞger om Anna, Lisa, Eva og Klara er en lang skÊbnefortÊlling, men de to bÞger kan ogsÄ hver lÊses separat.