(0)

Quidditch (De Vises Sten #11)

ljudbok


I takt med at Harry er faldet til i sine nye rammer, er han begyndt at fÄ en fornemmelse af, hvem han har tillid til - og hvem han absolut ikke har tillid til.

I kapitlet tydeliggĂžres og udvikles isĂŠr de af hans forhold, der er prĂŠget af mistillid, og derfor er netop dette vores tema i denne episode.

Vi diskuterer blandt andet Harrys forhold til sine klassekammerater og til autoriteter, og sÄ gÄr vi i dybden med nogle ret bemÊrkelsesvÊrdige forhold ved kapitlets skrivestil.

Rammen er fÞrst og fremmest Harrys fÞrste Quidditchkamp, sÄ forbered jer pÄ feje tacklinger og overraskende retningsskift!

I dagens episode kommer vi blandt andet omkring fÞlgende spÞrgsmÄl:

- Er Filch virkelig den mest oplagte at alliere sig med, nÄr man skal lappes sammen efter et magisk hundebid?

- PÄ hvilken mÄde gennemsyrer mistillid Quidditch som sportsgren?

- Hvordan pÄvirker synsvinkelskift i kapitlet lÊserens oplevelse af tillid til fortÊllingen?

I Lumossegmentet har Rikke medbragt en lille associationsleg, hvor vi med udgangspunkt i Ă©n sĂŠtning fra kapitlet forsĂžger at afkode en af bogseriens allerdybeste hemmeligheder.

Alohomora

Var du ogsÄ vild med Harry Potter-bÞgerne, og er du klar pÄ endnu mere magi?

I ”Alohomora” lĂŠser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbĂžger og lĂ„ser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trÄdt ind pÄ Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nÊrlÊst og nÞrdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

FÞlg med pÄ Facebook: Alohomora

FÞlg med pÄ Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primĂŠre Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idrÊt og arbejder som lÊsevejleder og gymnasielÊrer. Hun underviser i dansk og idrÊt. Hun bor i Odense, og hendes primÊre Hogwartskollegie er Gryffindor.