(6)

R for rikochet

ljudbok och e-bok


Reba Lafferty var fĂždt privilegeret; det eneste barn af en far der forgudede hende. Nord Lafferty blev fĂžrst far i halvtredserne, og han kunne ikke sige nej til sin datter. I Ă„renes lĂžb har han stille og roligt hjulpet hende ud af de mange kniber med lovgivningen, som hun har rodet sig ud i, men han var der ikke for hende, da hun blev dĂžmt for underslĂŠb og sendt i fĂŠngsel. Som toogtrediveĂ„rig er hun nu ved at blive prĂžvelĂžsladt efter at have afsonet 22 mĂ„neder af en fire Ă„rs dom. Nord Lafferty vil vĂŠre helt sikker pĂ„, at hun overholder sin prĂžvelĂžsladelse, bliver hjemme og holder sig fra stoffer, sprut og spil. Det ligner en enkel opgave for Kinsey Millhone: babysitte Reba indtil hun finder formen, og sĂžrge for at hun fĂžlger alle kravene for sin prĂžvelĂžsladelse. MĂ„ske en uges arbejde. Ikke noget sĂŠrligt – kvinden

synes angerfuld og venlig. Og lĂžnnen er god. Men livet er aldrig sĂ„ enkelt, og mindre end 24 timer efter Reba er lĂžsladt, opsĂžges hun af en af sine gamle “venner”.

LĂŠserne kan forvente det uventede af Sue Grafton, og “R for rikochet” er ingen undtagelse. En kompleks og klog hvidvaskning af penge er blot et dĂŠkke for en roman, der handler om kĂŠrlighed: kĂŠrlighed der er gĂ„et galt, kĂŠrlighed der er forrĂ„dt, kĂŠrlighed der er blevet nĂŠgtet.

Og kÊrlighed der sejrer. For Reba Lafferty er kÊrlighedens morale klar: Nogle gange fÄr du hvad du giver, og andre gange vinder de gode, selv nÄr de taber.


UpplÀsare: Hanne Nielsen
LĂ€ngd: