(100)

Radio Suomipop: Suomalaisuuden soundtrack -juhlakirja 20 v.

ljudbok och e-bok


Jaajon viiltÀvÀ Àlykkyys, Annin hersyvÀ salonkinauru ja PerÀlÀn nerokkuutta hipovat lausunnot ovat jo vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisessa populaarikulttuurissa. Hovimuusikon kupletit auttavat yli ankeimpienkin hetkien, ja vaikka Respan Piaa ei ole kukaan koskaan nÀhnyt tai kuullut, niin sekin riittÀÀ, ettÀ hÀnen tiedetÀÀn olevan olemassa.

Vuonna 2001 eetterin valloittanut Radio Suomipop on ollut osana suomalaisten arkea ja juhlaa nyt jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Suomipop ja suomalaiset ovat olleet samalla taajuudella alusta alkaen. YhdessÀ on ilakoitu, itketty, naurettu ja rakastettu. Kunnioitettavasta iÀstÀ huolimatta aloitetaan Suomipopilla jokainen aamu aina puhtaalta pöydÀltÀ. Kuuntelijoiden luottamus ansaitaan tuoreudella ja huumorilla - ja korvia hivelevillÀ musiikkivalinnoilla.

Radio Suomipopin historia ei mahtuisi yksiin kansiin edes sullomalla. Sen verran paljon on vuosien saatossa sattunut ja tapahtunut. Siksi merkkivuotta juhlistetaankin julkaisemalla Suomipopin historiikki yhtÀ monimuotoisena kuin kanava itse. YlvÀs juhlakronikka saa rinnalleen uudenlaisella audiokonseptilla toteutetun kuunnelmallisen ÀÀnikirjan. TÀmÀ mehukas uutuusformaatti pÀÀstÀÀ ÀÀneen kanavan menneet ja nykyiset tÀhdet, joten kaikki tarinat tulevat varmasti kerrotuiksi juuri sellaisinaan kuin ne tapahtuivat.

Painettu kirja tÀydentÀÀ kokemusta ennenjulkaisemattomin valokuvin. Radio Suomipop on ollut vuosien saatossa mahdollistavana ponnahduslautana lukuisille kotimaisille artisteille. Myös heidÀn muistonsa ja terveisensÀ ovat osana ÀÀnikirjaa.

Suomipopin historiikissa esitellÀÀn luonnollisesti myös kanavan tuotannon pimeÀt voimat ja muutama hassu johtaja. Teoksessa on oma kunniapaikkansa Suomipopin vannoutuneiden fanien tarinoille. Moni heistÀ on kasvanut ja kehittynyt yhdessÀ kanavan kanssa. Kahteenkymmeneen vuoteen on mahtunut valtavasti ihmisiÀ, tarinoita ja kohtaloita. Radio Suomipopin risteilyillÀ ja festareilla on eletty muutamassa pÀivÀssÀ monen elÀmÀn edestÀ. NÀmÀ kertomattomat tarinat, ja lukuisat salaisuudet paljastetaan syksyllÀ koko kansalle. Teoksen sisÀllöntuotannosta vastaa kirjailija Antto Terras.


UpplÀsare: Sami Kuronen
LĂ€ngd: