(77)

Rakas keho

ljudbok och e-bok


Rakas keho

TiedÀn, etten ole aina kohdellut sinua hyvin. Toisinaan olen yrittÀnyt, joskus myös onnistunut, mutta useimmiten vain ollut ilkeÀ ja vÀltellyt edes katsomasta sinua. Olen ajatellut, ettet ole kaunis - etten minÀ ole kaunis. Olen verrannut sinua toisennÀköisiin, -kokoisiin ja -muotoisiin vartaloihin. Miettinyt, ettet riitÀ tuollaisena, ja kritisoinut jokaista kohtaa sinussa.

Olemme kuitenkin kokeneet yhdessÀ paljon - hyvÀÀ ja pahaa. Olet minulle tÀrkeÀ, ja siksi haluaisin nyt oppia rakastamaan sinua.

Rakas keho on henkilökohtaisesti puhutteleva kirja, jonka kantavia teemoja ovat muun muassa kehonkuva ja sen haasteet, itsensÀ hyvÀksyminen ja oman kehon kurittamisesta luopuminen. Sen tavoitteena on tarjota armollisempaa suhtautumista itseen ja osoittaa, miten oppia rakastamaan omaa kehoaan.

Kirjan upeat valokuvat erinÀköisten ja -ikÀisten naisten kehoista kertovat, kuinka monivivahteinen ja tÀrkeÀ jokaisen keho on sellaisenaan. Valokuviin liittyy myös jokaisen kuvattavan tarina, jossa omaa kehosuhdetta avataan rohkeasti ja avoimesti.

Kirja kannustaa sinua pohtimaan omaa kehosuhdettasi ja johdattelee omaksumaan uudenlaisen tavan olla sinut kehosi kanssa. Se korostaa ratkaisukeskeisyyttÀ ja antaa paljon konkreettisia ideoita sekÀ harjoituksia kehonkuvan työstÀmisen tueksi.

Katarina Meskanen on pitkÀÀn kehonkuvaongelmien ja syömishÀiriöiden parissa työtÀ tehnyt kliininen psykologi. Katarinalla on vahva osaaminen kehonkuvatyöskentelystÀ ja kehollisista menetelmistÀ. TyössÀÀn hÀn on nÀhnyt, miten vahvasti oma keho ja siinÀ viihtyminen vaikuttavat ihmisen hyvin- vointiin. Siksi Katarinan intohimo on auttaa ihmisiÀ voimaan paremmin omassa kehossaan.

Heidi Strengell on työskennellyt valokuvaajana vuodesta 2006 sekÀ kaupallisen ettÀ taiteellisen valokuvan parissa. Heidi on erikoistunut etenkin henkilökuvaukseen, ja kuvissa hÀnelle on tÀrkeÀÀ erityisesti tarinoiden kertominen ja tunteiden vÀlittyminen.


UpplÀsare: Katja Aakkula
LĂ€ngd: