(193)

Rampen

ljudbok och e-bok


Vinder af LĂŠsernes bogpris 2021

Lydbog indlĂŠst af Jesper Stein selv.

Litteraturanmelder, forfatter og gymnasielÊrer Finn Stein Larsen forlader efter 29 Ärs Êgteskab sin kone til fordel for en elev. I hjemmet pÄ Rampen i Risskov stÄr reolerne gabende tomme, og den unge Jesper Stein er ladt alene tilbage med en fortvivlet, bitter og bedÞvet mor, der krÊver hans uforbeholdne loyalitet. Han kommer i klemme mellem forÊldrene og lever et dobbeltliv udadtil som den festende pigeglade dÞdspilot og indadtil som sjÊlesÞrger for sin mor i en relation, der er grÊnseoverskridende tÊt.

Skilsmissen forandrer alles liv radikalt og sĂŠtter sit prĂŠg pĂ„ dem i Ă„rtier efter – for forĂŠldrenes vedkommende helt frem til deres dĂžd. Hovedparten af romanen foregĂ„r i Ă„rene 1981-83 i Risskov, men den fĂžrer ogsĂ„ lĂŠseren tilbage til forĂŠldrenes opvĂŠkst i Esbjerg i slutningen af 1920’erne og frem tilderes endeligt i Aarhus i 2010’erne.

Rampen er fortalt og sat i scene af den voksne forfatter, der gennem livet har gjort sig sine egne erfaringer med at svigte, blive skilt og drikke sig vÊk fra det smertefulde i livet. Den kan lÊses som et forsÞg pÄ at forstÄ og forlige sig med fortidens svigt og finde fred med

forĂŠldrene og med sig selv.


UpplÀsare: Jesper Stein
LĂ€ngd: