(13)

Rasputin: Zarinaens hofprofet

ljudbok


Hvad er sandt og hvad er falsk i myten om den hellige bonde Grigorij Rasputin?

En decemberaften i Skt. Petersborg, 1916, banker det pÄ dÞren i Rasputins hjem. Rasputin er pÄ fÄ Är gÄet fra at vÊre helt almindelig sibirisk bonde til nu at besidde den magtfuld rolle som det russiske hofs Ändelige vejleder. Det er en kontroversiel opstigen, der har skaffet ham mange fjender pÄ grund af hans utraditionelle og stÊrkt provokerende metoder.

Selvom han ved, at han er i konstant livsfare, ved Rasputin ikke, at den velkendte skikkelse, der nu stÄr og banker pÄ hans dÞr, er en af disse fjender.

Zarinaens hofprofet er fortÊllingen om den historiske person Rasputin. Hvilke af de vanvittige rygter om hans magiske evner, hof-orgier og seksuelle overgreb skal man tro pÄ? Og hvilke kan man affeje som det pure opspind? For at svare pÄ de spÞrgsmÄl, skal man tilbage til begyndelsen, hvor Rasputins barske opvÊkst i Sibirien pÄ usandsynlig vis fÞrer ham til magtens centrum i det russiske zardÞmmes fineste saloner. Her mÞder han zaren Nikaloj Romanov og zarinaen Alexandra, som pÄ dette tidspunkt er i sÄ store problemer, at de har brug for en hofprofet. Koste hvad det vil.