(0)

Ravnens dag

e-bok


En febersyg dreng blev indlagt pÄ et hospital i VestsjÊlland. Den ansvarlige lÊge var for arrogant og for lÊnge om at forstÄ og handle. Drengen dÞde. I forlÞbet mÞdte moren, Nanna, isÊr medmenneskelighed fra en portÞrvikar.

Det er forhistorien, men bogens handling foregĂ„r ti Ă„r senere. OverlĂŠgen er for lĂŠngst flyttet til KĂžbenhavn. Og moderen er etableret med et advokatfirma – ogsĂ„ i KĂžbenhavn. En dag fĂ„r hun en arvesag, som angĂ„r bĂ„de lĂŠgen og den tidligere portĂžrvikar. Mens sagen stĂ„r pĂ„, fyldes hun af modstridende fĂžlelser, dels fordi hĂŠndelserne omkring drengens dĂžd dukker frem i skrĂŠmmende klarhed, dels fordi begge mĂŠndene i forlĂžbet viser interesse for hende.

EfterhÄnden giver hun efter for sin lÊngsel efter kÊrlighed og tiltrÊkkes af lÊgens styrke og den andens fÞlsomhed. Men hÊndelserne omkring drengens dÞd har langtrÊkkende konsekvenser.

Mogens Fjord Christensen har skrevet en moderne, en omvendt, lĂŠgeroman - som taget ud af den danske hverdag.

Mogens Fjord Christensen er vokset op i Struer og er student fra Statsgymnasiet i byen 1956. Han har en medicinsk embedseksamen fra Aarhus Universitet, 1965, blev ansat som overlÊge i pÊdiatri pÄ Herning Centralsygehus fra 1974, administrerende overlÊge samme sted indtil pensionering.rnSiden har Fjord Christensen startet en ny karriere som skÞnlitterÊr forfatter. "Ravnens dag" er hans fjerde roman. Mogens Fjord Christensen bor i Silkeborg.