(0)

Reformationen : 1500-tallets kulturrevolution

e-bok


Da Martin Luther den 31. oktober 1517 offentliggjorde 95 teser mod den pavelige afladshandel, gav han startskuddet til 1500-tallets kulturrevolution – reformationen. Luther ville give kirken tilbage til menigheden og brþd med den middelalderlige kirke, magthaverne og présteskabet. Nu skulle mennesket frelses ved sin tro alene.

Med reformationsbevÊgelsen kom nye protestantiske kirker i Nordeuropa - og en bÞlge af forandringer. PrÊster mÄtte gifte sig, helgendyrkelse blev afskaffet og gudstjenesten afholdt pÄ nationalsprogene. I stort som smÄt blev den middelalderlige kirkes gods verdsligt. Det samme blev skole og uddannelse, hjÊlp til samfundets svage og regulering af Êgteskab og seksualitet. Helt frem til oplysningstiden pÄvirkede reformationen politik, retsvÊsen og Þkonomi, og den satte spor ikke kun i tÊnkning, kunst og videnskab, men ogsÄ i Êgteskab, familieliv og bÞrneopdragelse.

"Reformationen - 1500-tallets kulturrevolution" er et vĂŠgtigt storvĂŠrk om Luther og den revolution, hans ideer og budskaber satte i gang.

Bind 1: "Reformationen - 1500-tallets kulturrevolution i Europa"

Bind 2: "Reformationen - 1500-tallets kulturrevolution i Danmark"