(0)

Rejsen til Hedeby

ljudbok och e-bok


I lÞbet af sin opvÊkst har vikingehÞvdingens barnebarn Oli hÞrt mange historier om at sejle som viking. Det har altid vÊret storslÄede eventyr om slag og plyndringer, om fantastiske rejser og storslÄede oplevelser. Selv begiver Oli sig ud pÄ en ganske anden rejse: en handelsrejse. Og han finder ud af, hvor forskellig sÄdan en rejse er fra en rigtig vikingerejse, da Olis egen rejse pludselig udvikler sig.

Ole E. Christiansens historiske bogserie "Historien om et sted" er en serie bestÄende af 10 bind. Hvert af seriens bind dykker ned i en spÊndende historisk periode og fortÊller en historie fra netop denne tid. Serien kommer blandt andet omkring jernalderen, pesten, industrialiseringen og anden verdenskrig.

Den danske forfatter Ole E. Christiansen (f. 1935) er uddannet lÊrer og har arbejdet som bÄde lÊrer og skolebibliotekar. I 1964 udgav han sin fÞrste faglitterÊre bog under titlen "Rummet og stjernerne" om astronomi for bÞrn, og i 1976 fik Christiansen sin romandebut med bogen "Slaven Ajan", som han selv illustrerede. I 1979 modtog han Danmarks Skolebibliotekarforenings bÞrnebogspris, og netop bÞrnebÞgerne har igennem hele Christiansens forfatterskab vÊret i centrum. Det er blandt andet kommet til udtryk med bÞgerne "Skjolds mÊrkelige rejse" (1998) og den todelte serie "Heksen fra Orini" (1984).