(0)

Rejsen til Zion

e-bok


Et vogntog med 550 emigranter, der i 1854 krydsede Amerikas prĂŠrie og bjerge. Langt de fleste af de 550 var fra Danmark. Overvejende smĂ„kĂ„rsfolk fra de danske udkanter, som sĂžgte lykken i Amerika. Derhjemme var de blevet vundet for den mormonske tro, og nu Ăžnskede de at leve deres tilvĂŠrelse i Zion – mormonernes hellige land i det nuvĂŠrende Utah.

Vi fÞlger Ane-Marie og Niels Pedersen, fra de forlader deres hjem ved Mariager Fjord, til de slÄr sig ned i Spanish Fork, Utah. Vi oplever deres trÊngsler pÄ rejsen over prÊrien, hÞrer om deres mÞde med indianere og er tÊt pÄ, nÄr vogntogets uundgÄelige fÞlgesvend, koleraen, tynder ud blandt emigranterne.

Centralt i bogens handling er de specielle konflikter, der opstÄr, nÄr rettroende mormoner vil realisere "Guds lov" om flerkoneri.

Romanens Ane-Marie Pedersen skriver dagbog. En del af dagbogsnotaterne er hentet fra virkelige dagbĂžger, skrevet af kvinder pĂ„ rejse gennem USA’s Ăždemarker i midten af 1800-tallet. Det er sĂ„ledes en stĂŠrkt dokumentarisk roman, Ebbe Larsen har skrevet. Bogens illustrationer skyldes William Henry Jackson, der selv gjorde rejsen midt 1800-tallet.

Ebbe Larsen har tidligere skrevet et par dokumentariske romaner "Anders Andersens bedste hÄb", 2005 samt den ligeledes dokumentarisk baserede "Den vestindiske arv", 2011.rnEbbe Larsen bor i Odense. Han var tidligere producent og instruktÞr af historiskdokumentariske film. Han beklÊdte desuden stillingen som den fÞrste direktÞr for TV2 Fynrn