(0)

Rejser i Luftballon

e-bok


"Min fĂžrste opstigning fandt sted 30. maj 1868.

Vi begiver os til salen, hvor ballonen ligger. Den er endnu ikke fyldt, blot en umÄdelig bunke ferniseret silke indesluttet i det omgivende nets masker, en uformelig masse.

For det uindviede Þje er det blot en vÊv af sÄ og sÄ stor lÊngde og bredde, men luftskipperen ser pÄ denne livlÞse ting med et andet Þje. Han ser denne uformelige masse hurtig antage et andet udseende og fÞler en underlig bevÊgelse i sit indre."

Den legendariske astronom og forfatter Camille Flammarion fortÊller om nogle af sine mest fantastiske rejser i luftballon. Han var en af pionererne inden for dette spÊndende omrÄde, og hans beskrivelser af bÄde den tekniske del og den fÞlelsesmÊssige oplevelse ved at svÊve sÄ langt over jorden er fascinerende lÊsning, uanset om man lever i 1891, hvor bogen fÞrst udkom, eller om man lÊser om rejserne pÄ denne side af Ärtusindeskiftet.

Camille Flammarion (1842-1925) var en fransk astronom og forfatter, der med sin spÊndende foredrag og populÊre skrifter var med til at vÊkke en bred interesse for astronomien. Han udgav flere bÞger om astronomi, men er ogsÄ kendt og elsket for sine skÞnlitterÊre vÊrker, som er udkommet i store oplag overalt i Europa. Mange af hans vÊrker er oversat til dansk.