(0)

Rejser og rids

e-bok


Da Frederik Poulsen som ganske ung kom til Bonn for at mÞde Europas sÄkaldt mest lÊrde mand, kunsthistorikeren Carl Justi, blev han afvist i dÞren. Han vidste imidlertid, at en tysk professor var forpligtet til at afholde forelÊsning, hvis der var mere end tre studerende til stede, sÄ da den gÊve dansker troppede op med seks tyske studiekammerater ved vintersemestrets start, blev den gnavne kunsthistoriker nÞdt til modvilligt at dele ud af sin viden.

"Rejser og Rids" fortÊller om Frederik Poulsens oplevelser som studerende og kunsthistoriker pÄ rejse rundt omkring i Europa. Bogen tegner et varmt og interessant billede af det akademiske og kulturelle miljÞ i Europa i starten af det tyvende Ärhundrede, og samtidig glÞder hver en side af Frederik Poulsens store kÊrlighed til kunst og oldtidskundskab.

"Rejser og Rids" udkom fĂžrste gang i 1920.

Poul Frederik Sigfred Poulsen (1876-1950) var en dansk forfatter og klassisk arkÊolog, der i en lang ÄrrÊkke var direktÞr for Ny Carlsberg Glyptotek. Han var internationalt anerkendt for sin forskning i arkÊologi og sine utallige videnskabelige vÊrker. OgsÄ hos den brede befolkning gjorde han stor lykke med sine fortÊllinger og levende og muntre skildringer af rejser til blandt andet GrÊkenland, Spanien, England og forskellige danske egne. Frederik Poulsen opnÄede mange udmÊrkelser i bÄde Danmark og udlandet og var blandt andet Dannebrogsmand, KommandÞr af 1. grad af Dannebrog og Êresdoktor ved universitetet i Bordeaux.