(0)

Rent bord

ljudbok och e-bok


Efter et langt og broget liv blandt jyder og kÞbenhavnere, fiskere, prÊster og kapellaner, tÞmrere og kÞbmÊnd, skolelÊrere, journalister og filmfolk, sygeplejesker, lÊger og irakiske flygtninge bokser Hans Hartmann stadig med sine kvababbelser over et muligt fejtrin i sin ungdom, hvor han som landsbyskolelÊrer i Vestjylland har vÊret lidt for tÊt pÄ en af sine kvindelige elever. Eller har han?

Vi fÄr historien fra dengang. Trakasserierne mellem den purunge kÞbenhavnervikar og fiskerbefolkningen, hans hovedkuldse flugt tilbage til studierne i KÞbenhavn og fristelserne fra popverdenen og de lettjente penge. Det bliver ogsÄ fortÊllingen om Hans Hartmanns senere Virum-liv som ugeblads- og filmforfatter, hans kones voldsomme afsked med Êgteskabet, hans nagende forsÊt om at gÞre godt, hvad han har forbrudt (hvis han har!), kompenseret ved velmenende hjÊlpeaktioner overfor sine nÊrmeste: Bl.a. eks-kommunisten og journalisten Olav og en sprÞd og kvÊstet kvinde, der sÊtter sig tungt pÄ ham med sin skrÞbelighed, en strandet irakisk flygtning og en fordrukken overlÊge, som kÞrer galt og afsoner i HorserÞd-lejren.

Ringen sluttes. Vil det omsider lykkes vor plagede helt at fÄ ryddet op i sit liv og fÄ gjort rent bord?

"Rent bord er en roman i allerbedste danske, realistiske tradition, en velskrevet og dybt trovĂŠrdig skildring af den nĂŠrmeste fortid" - Bent Vinn Nielsen, forfatter

Carsten Clante (f. 1934). Forfatter og tidligere indenrigsredaktÞr pÄ DR. MedredaktÞr pÄ magasinet KulturNyt, og instruktÞr af dokumentarfilmene "Den hÄrde sandhed" om Tage Skou Hansens forfatterskab og "Der er stof i os" om narkomani. Carsten Clante er forfatter til fire romaner.


UpplÀsare: Thomas Gulstad

LĂ€ngd: