(0)

Replika

e-bok


Kiehtova surrealistinen tarina pikkukylÀn ihmisistÀ, onnesta ja ÀkillisestÀ menetyksestÀ.

Replika on romaani lapsuudesta, muistista, seksuaalisesta herÀÀmisestÀ, kuolemasta ja kivusta - ja rakkaudesta. Se on matka myyttiseen ja unenomaiseen maailmaan.

Replika on poikkeuksellisesti kuvattu kasvukertomus, moderni muodonmuutostarina sekÀ vertauskuva taiteen tekemisestÀ. Se on symbolinen kertomus lapsen kokemasta traumasta, yrityksestÀ selittÀÀ tapahtumat itselle ja selvitÀ surusta, kaoottisesta ja julmastakin todellisuudesta. Romaani pukee vangitsevasti ja kunnianhimoisesti sanoiksi ihmisen sisimmÀt kokemukset. "Maailman kaunein elÀin on poissa ja minÀ olen pieni, sydÀmeni on kuivettunut ja on myrtin yönsinisen marjan kokoinen, ei vaan pienempi; olen pikkuruinen kuin keltasinapin pienin siemen, niin pieni ettei minua voi tallata, jakaa, halkaista, murentaa, ei satuttaa eikÀ sÀrkeÀ, niin pieni ettei minua voi nÀhdÀ, minulle ei voi tehdÀ enÀÀ mitÀÀn, ei hyvÀÀ eikÀ pahaa, kukaan ei mahda minulle mitÀÀn."

Sinikka Vuola on helsinkilÀinen kirjailija, joka on julkaissut kolme runoteosta, viimeisimpÀnÀ kokoelman Maailman vaikein kieli, joka oli Yleisradion Tanssiva karhu -palkintoehdokkaana. Vuola on proosailmaisun keinoja tutkivan Mahdollisen Kirjallisuuden Seuran jÀsen.