(0)

Retten til sex

e-bok


”Retten til sex” er en essaysamling om kĂžn, sex, race og magt. Titelessayet handler om incel-bevĂŠgelsen, og navnlig amerikaneren Elliot Rodger, der drĂŠbte 6 personer og sĂ„rede 14, fordi han ville straffe de kvinder, der havde afvist ham, og de seksuelt aktive mĂŠnd, han var misundelig pĂ„.

I bogens Ăžvrige tekster diskuterer Srinivasan pornografi, sexarbejde, racisme og andre emner, der er centrale for feminismen i fortid, nutid og fremtid. Med sit fokus pĂ„ spĂžrgsmĂ„lenes kontroversielle og komplekse sider er ”Retten til sex” et vĂŠsentligt indspark i debatten om, hvordan vi omgĂ„s hinanden i en tid, hvor kategorier og traditioner er i opbrud.

Om forfatteren:

Amia Srinivasan er fĂždt i 1984 i Bahrain og opvokset i London, New York, Singapore og Taiwan. Hun er professor pĂ„ All Souls College i Oxford og har tidligere undervist pĂ„ Yale og UCLA. Srinivasan har skrevet essays og artikler for Times Literary Supplement, New York Times og London Review of Books, som hun ogsĂ„ er medredaktĂžr af. I 2021 blev “Retten til sex” kĂ„ret som Blackwell’s Non-Fiction Book of the Year. Bogen er solgt til udgivelse i 19 lande.