(1)

Rigelin silmät : Barrøy 3

ljudbok och e-bok


On vuosi 1946 ja Ingrid Barroyn tytär on kymmenkuinen. Ingrid lähtee vaeltamaan toisesta maailmansodasta toipuvan Norjan läpi löytääkseen lapsensa isän. Yöpymispaikkoihin asettuessaan hän tiedustelee, muistaako kukaan venäläismiestä, joka pakeni vuorten yli talvella. Ingridillä on omat salaisuutensa ja matkaa tehdessään hän alkaa ymmärtää, kuinka vähän hän tiesikään Alexanderista.

Sota tekee jotain ihmisille, mutta niin tekee myös rauha. Ingridin maailmankuvan se sekoittaa täysin. Rigelin silmät on vaikuttava romaani sodasta toipuvasta kansasta kerrottuna epätavallisen naisen näkökulmasta. Roy Jacobsen kuvaa taianomaisen kauniisti ihmisen elämän merkityksettömyyttä, kun vuoret ja vuonot muistuttavat sen lyhyydestä.

Tarina Ingrid Barroysta, joka alkoi teoksella Näkymättömät ja jatkui teoksella Valkoinen meri, on valloittanut lukijat ympäri maailman. Jacobsenin kirjoja on käännetty yli 40 kielelle.

Roy Jacobsenia pidetään yhtenä Norjan vaikuttavimmista nykykirjailijoista. Hän on ollut kahdesti ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Sekä Näkymättömät että Valkoinen meri ovat olleet ehdolla Euroopan unionin kirjallisuuspalkinnon saajiksi vuosina 2017 ja 2022. Jacobsen asuu Oslossa.


Uppläsare: Tuija Kosonen

Längd: