(13)

Roistoakatemia OSA III: Angedelin prinsessa

e-bok


"Sen jÀlkeen kun hÀn oli astunut Roistoakatemian ovesta sisÀÀn, hÀn oli joutunut mukaan jos mihin. Viimeisen kahden vuoden aikana hÀn oli kokenut jÀrkytyksen toisensa perÀÀn, hÀn oli pelÀnnyt, toivonut, nauranut, surrut, rakastunut, luopunut. Kaiken kauhean keskellÀ hÀnen sydÀmensÀ oli lyönyt tarmokkaammin kuin koskaan ennen."

VietettyÀÀn hetken lainsuojattomien leirissÀ Roi Hopponen ystÀvineen odottaa paluuta Roistoakatemiaan. Paluusta ei kuitenkaan tule aivan sellainen, kuin Roi on toivonut. HÀn huomaa sotkeutuneensa vÀÀrien valojen ja vanhojen kaunojen vaaralliseen verkkoon, josta irti pÀÀseminen vaatii rohkeita toimenpiteitÀ. Roistokouluun vahingossa eksynyt Roi ei ole sama poika, joka kaksi vuotta myöhemmin astelee poliisiasemalle vakaana aikeenaan tehdÀ se, mikÀ on oikein.

KevÀÀn koittaessa Ikivirran kaupunki saa arvovieraan, jota odottavat jÀnnityksellÀ niin kansalaiset, viranomaiset kuin roistotkin. Angedelin prinsessan saapuessa kaupunkiin alkaa taistelu siitÀ, kenelle kuuluu perijÀn kruunu. Virkavallan ja varkaiden takaa-ajoleikkien keskellÀ Roin on viimein valittava, kenen joukoissa hÀn seisoo.

Angedelin prinsessa on Roistoakatemia-sarjan kolmas osa, jatkoa teoksille Caapparin kÀÀty (Topelius-palkintoehdokas 2018) ja Hotelli TiilenpÀÀ.