(0)

Rostjenestetaksation og adelsgods

e-bok


"Det var et hovedanliggende for den ĂŠldre adelshistoriske forskning at forklare, hvorfor den aristokratiske forfatning tilsyneladende uden nĂŠvnevĂŠrdig modstand brĂžd sammen i 1660, kun 12 Ă„r efter, at den med Frederik III‘s hĂ„ndfĂŠstning i 1648 syntes at have fejret sin stĂžrste triumf, og da virkede sĂ„ grundmuret som ingen sinde tidligere."

Knud J.V. Jespersen fortĂŠller om den danske adel i 1540-1650 og dens forpligtelser over for konge og fĂŠdreland. Han fortĂŠller om adelsmĂŠndenes pligt til at mĂžde op i fuld rustning og forsvare kongen, hvis nogen truede ham, og de store omvĂŠltninger den danske adel undergik fra 1540 til 1650.

Knud Jesper VinggÄrd Jespersen er en dansk historier og professor ved Syddansk Universitet, som har udgivet en lang rÊkke bÞger om dansk historie. Han er blandt andet medlem af Det kongelige danske Selskab for FÊdrelandets historie og Videnskabernes Selskab. Knud J.V. Jespersen har modtaget en rÊkke hÊdersbevisninger, heriblandt udnÊvnelsen til KommandÞr af 1. grad af Dannebrog.