(1)

Salmen i blodet

ljudbok


Fortid og nutid flyder sammen i Elisabeth Gjerluff Nielsens poetiske bog om kristendommen. Hendes tro har dybe rĂždder, krydser tid og sted og lĂžber i Ă„rerne – fĂždt ind i en stor familie med mange religiĂžst funderede ritualer og traditioner, som hun er. En slĂŠgt af bĂ„de sagtmodige og forhĂŠrdede tidselgemytter, som pĂ„ hver deres mĂ„de har taget Guds ord til sig og selvfĂžlgeligt har fĂžrt det videre til hvert nyt barn i familien. Ikke som et redskab til at mĂ„le og veje, dĂžmme sort eller hvidt, sandt eller falsk med. Mere med henblik pĂ„ en meningsgivende forbindelse til verden via indvortes brug, samtaler med sig selv om sorg og glĂŠde, forhĂ„bning og skuffelse, teori og praksis i troens, tvivlens, ydmyghedens, enfoldighedens og kĂŠrlighedens navn. Med ukontrollerbare begreber som nĂ„de og undren, som hun ikke har brug for hverken at faktatjekke eller fĂžre bevis for. Troen er, og lĂžber for hende som en salme i blodet. Til og fra hjertet ...

"Kristendommen ifÞlge ..." er en serie af bÞger, der Äbner troens univers. En rÊkke kunstnere, kendinge og kulturpersonligheder giver deres bud pÄ, hvordan troen og det kristne budskab har formet deres tilvÊrelse. De sÊtter ord pÄ den erfarede og levede tro, kampene og forsoningen.

Elisabeth Gjerluff Nielsen (1957-2022) var sanger, sangskriver, komponist og forfatter. Hun debuterede i 1980 som frontfigur og sangskriver i gruppen Voxpop, og har herefter optrÄdt som soloartist, skrevet sange til andre grupper og solister samt til film og teater, arbejdet med radio og tv, skrevet til aviser, tidsskrifter og antologier og udgivet bÄde voksen- og bÞrnelitteratur og musik til bÞrn.


UpplÀsare: Julie Berthelsen
LĂ€ngd: