(0)

Sammenbrud

ljudbok och e-bok


Digerne langs hele den jyske vestkyst bryder sammen, og en flodbĂžlge skyller ind over Ribe og TĂžnder. Over tretusinde mennesker meldes savnet, men regeringen fralĂŠgger sig ethvert ansvar. Dette er det skrĂŠmmende udgangspunkt for Henrik Nilaus nye roman om afmagt, sorg og aktionsformer.

Emma er pÄ sammenbruddets rand. Hendes bedste veninde, som lige er flyttet til TÞnder, er blandt de savnede. Emma klynger sig til hÄbet, men som dagene gÄr, bliver det svÊrere og svÊrere at fastholde troen pÄ, at hun har overlevet. Emmas afmagt og frustration aflÞses af vrede og had mod klimaministeren og regeringen.

Der planlÊgges en stor protestdemonstration pÄ Christiansborg Slotsplads, og mens Emmas gymnasievenner forbereder et gadeteater, som de skal optrÊde med ved demonstrationen, planlÊgger militante miljÞaktivister at tage helt andre aktionsformer i brug. En af dem er Daniel fra 3. g, som Emma er stÊrkt tiltrukket af.

"En spĂŠndende ungdomsroman, som tager afsĂŠt i nutidige hĂŠndelser og i, hvad fremtiden eventuelt kan bringe!" BĂžrn & BĂžger

"Sammenbrud er en tankevĂŠkkende, bevĂŠgende, aktuel og facetteret fortĂŠlling om venskab, kĂŠrlighed, vrede, had, angst og politik.

Dramatikken er hele tiden tilstede uden at vÊre overspillet og giver i stedet historien en fortÊttet og knugende stemning, som gÞr, at selvom Sammenbrud er en forholdsvis kort roman, strÊkker den sig ud over sine sider og involverer lÊseren bÄde pÄ det fÞlelsesmÊssige plan og i en klimapolitisk kontekst." FortÊllingen.dk


UpplÀsare: Emma Sofie Bak
LĂ€ngd: