(2)

Samtaler uden ord

ljudbok och e-bok


William Handle har stiftet „Elmtree Strygekvartetten“, en gruppe musikere, der har spillet sammen i tyve Ă„r. Han er en dygtig musiker, selv om han er sikker pĂ„, at han kunne have opnĂ„et stĂžrre succes, hvis hans navn havde vĂŠret stavet pĂ„ samme mĂ„de som komponisten til „Water Music“ i stedet for som det engelske ord for „dĂžrhĂ„ndtag“. Williams hustru Grace er illustrator og har i mange Ă„r arbejdet pĂ„ en bĂžrnebog om blomster. Ægteparret Handle har nĂ„et det punkt i deres liv, hvor de ikke fĂžler noget behov for at tale sammen. De ved som oftest, hvad den anden tĂŠnker – de fĂžrer samtaler uden ord.

SĂ„ trĂŠder et af medlemmerne ud af kvartetten. Han bliver erstattet af en pige, Bonnie – en fantastisk violinspiller, oven i kĂžbet sĂžd og charmerende. Ingen af musikerne kan sige sig fri for at vĂŠre pĂ„virket af hendes tilstedevĂŠrelse, og William selv begynder at opfĂžre sig hĂžjst besynderligt. Men ogsĂ„ Grace har mĂždt „en anden“. Den mystiske Lucien kommer mere og mere ind pĂ„ livet af hende, han forfĂžlger hende, han truer hende – og forsyner hendes liv med en bittersĂžd smerte og lĂŠngsel.

Stilheden mellem Grace og William bliver mere anspĂŠndt, efterhĂ„nden som lĂžgnen og forstillelsen tager overhĂ„nd i deres forhold – og det bliver ikke mindre kompliceret af, at de nĂŠsten har glemt, hvordan man fĂžrer en samtale med ord.


UpplÀsare: Maria Stokholm
LĂ€ngd: