(20)

Sangen i knoglerne : Outlander

ljudbok och e-bok


Sangen i knoglerne er syvende bind i Diana Gabaldons forrygende kérlighedsdrama om skotten Jamie Fraser og hans kone Claire Randall, som stadig er en ”Outlander”, en fremmed i tid og sted.

North Carolina 1777. Jamie Fraser, tidligere jakobit og oprĂžrer af nĂžd, ved allerede tre ting om den amerikanske opstand: Amerikanerne vinder, at kĂŠmpe pĂ„ de sejrendes side er ingen garanti for overlevelse, og hellere dĂž end mĂžde sin uĂŠgte sĂžn – en ung lĂžjtnant i den britiske hĂŠr – for enden af et gevĂŠrlĂžb.

Claire Randall ved ogsĂ„, hvordan det hele ender, men ikke hvad den ultimative pris vil blive. Den mĂ„ under ingen omstĂŠndigheder indbefatte at mister Jamie livet – ikke hvis hun har noget at skulle have sagt.

I mellemtiden befinder Jamie og Claires datter, Brianna, og hendes mand, Roger MacKenzie, sig i relativ sikkerhed i det tyvende Ärhundred. Her har de igen bosat sig i et historisk, skotsk hjem, hvor de gennem Claires breve og hen over en afgrund pÄ to hundred Är fÞlger den dramatiske udvikling i forÊldrenes historie. Brevene afslÞrer Claires store kÊrlighed til den sÄrede Jamie Fraser og deres flugt fra North Carolina og ud pÄ Äbent hav, hvor de udsÊttes for kapere og blodige sÞslag. Alt imens sÞger Brianna og Roger efter ledetrÄde, ikke blot til Claires, men deres egen skÊbne, fordi MacKenzie-familiens fremtid i det skotske HÞjland pÄ mystisk, uigenkaldelig og intim vis er forbundet med liv og dÞd i det krigshÊrgede, koloniserede Amerika.

Sangen i knoglerne rummer stérke portrétter af historiske karakterer fra Benedict Arnold til Benjamin Franklin og er et pragtvérk af fantasi, indsigt og eventyr – en roman, der giver genlyd i sindet, lénge efter at den sidste side er vendt.


UpplÀsare: Maria Garde

LĂ€ngd: