(0)

Satsumakompleksi

ljudbok och e-bok


Ă„Ă€neen naurattava esikoisdekkari koomikko Bob Mortimerilta.

Kaikki alkaa siitÀ, kun Gary Thorn piipahtaa tuopillisella tuttavansa Brendanin kanssa ja kuppilassa myös ihastuttavan tytön, joka lukee kirjaa nimeltÀ Satsumakompleksi.

Brendanin kotiinlĂ€htö ei Garya haittaa, sillĂ€ hĂ€n jÀÀ juttelemaan tuntikausiksi Satsumaksi nimeĂ€mĂ€nsĂ€ naisen kanssa. Mutta sillĂ€ aikaa kun Gary on hakemassa baaritiskiltĂ€ uutta kierrosta, tyttö katoaakin jĂ€ljettömiin. PöydĂ€stĂ€ löytyy vain tytön lukema kirja. Seuraavana aamuna Garyn ovella kolkuttaa poliisi, jonka mukaan Brendan on löydetty kuolleena. Koska Gary on viimeinen tĂ€mĂ€n elossa nĂ€hnyt henkilö, hĂ€ntĂ€ pidetÀÀn epĂ€iltynĂ€. Alibinsa vahvistamista varten Garyn tĂ€ytyy löytÀÀ kapakan tyttö – jonka nimeĂ€ tai mitÀÀn muutakaan Gary ei tiedĂ€. Ainoa johtolanka on Satsumakompleksi-kirja. Gary ajautuu uskomattomaan ja hĂ€nen elĂ€mĂ€nsĂ€ muuttavaan seikkailuun lĂ€pi Lontoon pubien ja nuhjuisten nurkkien.

Satsumakompleksi on moninkerroksinen ja sopivan tummasÀvyinen cozy crime -dekkari, jonka hupsut yksityiskohdat ja nokkela sanailu saavat hihittÀmÀÀn ÀÀneen lÀpi yllÀtyksellisen ja mukaansatempaavan rikostarinan.

Bob Mortimer on englantilainen koomikko, televisiojuontaja ja nÀyttelijÀ. Satsumakompleksi on hÀnen esikoisromaaninsa, joka on kÀÀnnetty jo kahdeksalle kielelle. Bestselleriksi noussut kirja on myynyt Englannissa yli puoli miljonaa kappaletta. Samaa sarjaa jatkava The Hotel Avokado nousi heti ilmestyttÀÀn elokuussa 2024 kaikkien Englannin myyntilistojen viiden kÀrkeen.