(0)

Satyrikon

ljudbok


"Det, som er tilladt, afskyr man. SjÊlen er ude pÄ at fare vild og elsker at krÊnke."

I den antikke satiriske roadroman, Satyrikon, fĂžlger vi tre venner, elskere og rivaler, som rejser og/eller flygter ned gennem italien i det fĂžrste Ă„rhundrede.

De er fattige, sultne og liderlige, og skal hustle sig igennem hverdagen for at overleve. De stjĂŠler, bliver voldtaget og bytter hele tiden roller, imens et luksuriĂžst og hyklerisk romersk klassesamfund Ă„benbarer sig for os.

Lyt med, nÄr vi sammen med lektor Christian Dahl spÞrger, hvordan det er muligt, at dens beskrivelser af sex og ombytning af heriarker stadigvÊk bÄde kan tÊnde og fÄ os til at rÞdme den dag i dag - knap 2000 Är efter den udkom? Hvem var forfatteren til den ekstremt fragmenterede bog, og hvordan har Satyrikon i det hele taget pÄvirket vores syn pÄ antikken?

BrĂŠndende BĂžger

Litteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne BrĂžggers angreb pĂ„ kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvĂ„gningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, nĂ„r oprĂžrske gĂŠster lĂŠser og taler om de BrĂŠndende BĂžger.

Jacob Nielsen er tidligere radiovÊrt ved 24Syv, hvor han har vÊret vÊrt pÄ og produceret radio- og podcastserierne 'BrÊndende bÞger', "min litterÊre pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens lÊngste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra KÞbenhavns Universitet.