(127)

Sektens greb: Sektens hierarkier EP#2: Tidligere sektmedlemmer beretter indefra

ljudbok


Sekter findes overalt i vores samfund, men de kan vÊre svÊre at fÄ Þje pÄ. De eksisterer dog i bedste velgÄende, og der er mange.

Den anden episode af SEKTENS GREB handler om, hvordan hierakiet i en sekt fungerer og om, hvornÄr et sundt fÊlleskab bliver til et usundt fÊlleskab. Vi skal mÞde Joseph, der bliver medlem af bevÊgelsen Evangelist og hurtigt stiger til tops i hirakiet. Han bliver leder, men pÄ toppen begynder facaden at krakellere.

I serien SEKTENS GREB fortÊller tidligere medlemmer fra blandet andet Jehovas Vidner, Faderhuset, og Evangelist/Powerhouse om deres vej ind og ud af et sekterisk miljÞ. Vi gÄr bag om de problematikker, som sekter skaber. Vi tager hele rejsen fra den fÞrste kontakt og rekruttering til sekten, til sektens psykologi, livet i en sekt, livet som pÄrÞrende, exit og de ofte meget store konsekvenser, det har at have tilhÞrt en sekt.

SEKTENS GREB er produceret i samarbejde med Camilla Johnson. Camilla er selv opvokset i et frikirkeligt miljÞ, og som ung voksen gik hun ind i Faderhuset, hvor hun var i syv Är. I 2016 stiftede hun organisationen Inside Out, der hjÊlper mennesker, som har forladt et sekterisk miljÞ og deres pÄrÞrende.