(0)

Selvmordsrapporten

e-bok


"Har vi glemt eller undladt at sÊtte spÞrgsmÄlstegn ved, hvor mange af disse tragiske handlinger der kunne vÊre afvÊrget, hvis mulighederne havde vÊret til stede for at gribe ind over for de faktorer og omstÊndigheder, som fÄr et menneske til at tage sit eget liv? Er det ikke pÄ tide at fordybe sig i problemerne for at finde frem til brugbare lÞsninger, inden vi nÄr at sÊtte en uhyggelig verdensrekord? NÄr alt kommer til alt, mÄ vi erkende, at selvmorderen er den konsekvente samfundstaber."

Martin Elmer dykker ned i den uhyggelige udvikling i selvmord og selvmordsforsĂžg blandt danskere i 1960’erne og 1970’erne. Ud fra en rĂŠkke konkrete cases ser han pĂ„, hvad der driver folk til selvmord, og hvad der kan gĂžres for at forhindre det. SĂŠrligt fokuserer bogen pĂ„ de mange homoseksuelle, der selvom sex mellem to af samme kĂžn for lĂŠngst var blevet legaliseret, stadig blev diskrimineret og udstĂždt.

Martin Elmers bog "Selvmordsrapporten" udkom fþrste gang i 1974 og tegner et interessant og skrémmende billede af virkeligheden i psykiatrien i 1970’erne og homoseksuelles svére og ofte fortvivlede situation i det danske samfund.

Robert Cecil Martin Elmer Berg (1930-2008) var en dansk forfatter, der bÄde skrev under navnet Martin Elmer og Robert C. Berg. Han var oprindeligt uddannet journalist, men debuterede allerede i 1949 som forfatter, hvilket blev hans levevej i mange Är. Han skrev bÄde bÞrne- og voksenbÞger samt artikler om samfundsforhold. Robert C. Berg var homoseksuel, hvilket han skrev om i fagbÞger og artikler. I lÞbet af sin over 50 Är lange karriere udgav han et vÊld af romaner, fagbÞger og artikler, som skaffede ham stor anerkendelse og popularitet.