(0)

Selvudviklingens Tao og de fem elementers psykologi

e-bok


"Et menneske, et dyr, en plante, er som en linedanser. Tovet er spĂŠndt ud mellem fĂždsel og dĂžd. Vandringen fremad er drevet af krĂŠfter dybt rodfĂŠstede i kroppen, i celler og vĂŠv. Linedanserens udfordring er instinktivt at holde balancen, ikke at falde ud i ekstremet, for der at starte en dramatisk rejse mod afgrunden."

Jens-Erik Risom fortÊller i "Selvudviklingens Tao og de fem elementers psykologi" fra 1991 om selvudvikling med udgangspunkt i bÄde det traditionelle kinesiske syn pÄ selvet og den vestlige dybdepsykologi. I bogen lÊgges der vÊgt pÄ, at balancen i menneskets indre sÄvel som den fysiske krop skal opretholdes, for at man kan leve et godt og harmonisk liv.

Bogen er interessant lÊsning for alle, der interesserer sig for selvudvikling og det traditionelle kinesiske syn pÄ krop og sjÊl.

Jens-Erik Risom (f. 1951) er akupunktĂžr og underviser i meditation. Han er uddannet i akupunktur fra International College of Oriental Medicine i London og certificeret i traditionel kinesisk medicin fra Academy of Traditional Chinese Medicine i Beijing. Risom har i 35 Ă„r trĂŠnet meditation i bl.a. Indien, Japan, England og Danmark og er isĂŠr optaget af nytolkninger af zen og tibetansk buddhisme i lyset af moderne dybdepsykologi og eksistentiel filosofi. Siden 2008 har han vĂŠret leder af Skolen for Anvendt Meditation og har skrevet en rĂŠkke bĂžger om meditation, sundhedsfremme og personlig udvikling.